Koolera on väljunud Haiti piirest, kuid reisipiiranguid ei kehtestata

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooleraepideemia Haiti pealinnas Port-au-Prince´is.
Kooleraepideemia Haiti pealinnas Port-au-Prince´is. Foto: SCANPIX

Haitil mullu oktoobris alguse saanud kooleraepideemia on väljunud riigi piiridest, kuid Maailma terviseorganisatsioon ei pea veel vajalikuks kehtestada reisi- ja kaubanduspiiranguid.

Kooleraepideemia algas Haitil 21. oktoobril 2010. Haigus hakkas levima Artibonite jõe ümbruse tihedalt asustatud aladel. Praeguseks on haigus levinud kogu riigi territooriumile ja puhangu vaibumist ei näe lähiajal ette Maailma terviseorganisatsiooni ega Haiguste ennetuse ja tõrje Euroopa keskuse ennustused.

Koolera on väljunud ka Haiti piirest ja omandanud rahvusvahelise leviku. Naaberriigina on koolerast enim ohustatud  Dominikaani Vabariik. Samuti on haigusjuhte registreeritud Venezuelas, Ameerika Ühendriikides, Mehhikos,  Kanadas ja Hispaanias. 

Vaatamata koolera levikule, ei soovita Maailma terviseorganisatsioon kehtestada Haitiga seotud  piiranguid rahvusvahelisele reisimisele ja kaubandusele.

Samas soovitab terviseorganisatsioon Haitile reisivatel isikutel end vaktsineerida ja järgida kohapeal viibides hügieeninõudeid.

Allikas: Terviseamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles