Ettevaatust: ema juuksesirgendaja viis lapse haiglasse (1)

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuksesirgendaja võib tekitada tõsise põletuse.
Juuksesirgendaja võib tekitada tõsise põletuse. Foto: Panther Media/Scanpix

Kümnekuune Joshua on üks sadadest lastest, kes satuvad aasta jooksul haiglasse juuksesirgendajatelt saadud põletuste tõttu.

Sirgendaja kukkus laua pealt maha ja põletas Joshua kätt, kirjutab BBC. Seade oli küll äsja välja lülitatud, kuid siiski väga kuum. Ema oli šokis, kõik juhtus nii kiiresti.

Ta hakkas minema tööle, lülitas juuksesirgendaja välja ja pani selle laua peale, et poeg seda kätte ei saaks. Joshua oli hakanud alles hiljuti roomama ning ema alahindas ta võimeid jõuda laua juurde. Laps tõmbas kuuma juuksesirgendajat juhtmest ning see kukkus tema käe peale.

Ema tõdes, et ta ei osanud arvata, et ka väljalülitatud juuksesirgendaja on nii kuum. Lapsevanem rõhutas, et sellest peaks vanemaid paremini teavitama.

Ühendkuningriikide põletuse statistika järgi oli eelmisel aastal 20st lapse põletusjuhtumist üks seotud juuksesirgendajaga.

Seega hoiatatakse lapsevanemaid, et nad oleksid kuumade juuksehooldusvahenditega eriti ettevaatlikud.

Enam-jaolt kipuvad väiksemad lapsed katsuma juuksesirgendajat, haarama selle järele või astuma kogemata sirgendaja kuumade plaatide peale. Sirgendaja temperatuur võib olla kuni 235 kraadi ning seade hoiab kuumust kuni 40 minutit pärast seda, kui ta on välja lülitatud.

Lapse nahk on täiskasvanu omast kuni 15 korda õhem. Põletatud nahk võib vajada lapse kasvamise ajal mitut operatsiooni, sest armiline kude ei kasva koos lapsega.

Joshua käsi oli kolm nädalat sidemetes, kuid paraneb õnneks siiski kenasti. Ema sõnul hoiavad arstid lapse käel igaks juhuks ka edaspidi silma peal. Vaata pilti lapsest siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles