Kirurg: Eesti tervishoius saaks miljoneid kokku hoida

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastava Kirurgia Kliiniku veresoontekirurg Andrus Loog.
Taastava Kirurgia Kliiniku veresoontekirurg Andrus Loog. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Eestis ei taha patsiendid mingil põhjusel perearste usaldada, kuid kui seda hoiakut õnnestuks muuta, tooks see mitu miljonit kokkuhoidu, usub Taastava Kirurgia Kliiniku veresoontekirurg Andrus Loog.

«Mingil põhjusel – mulle tundub, et see on ajalooline põhjus – ei taheta perearste usaldada ja me näeme igapäevaselt väga palju selliseid patsiente /.../ see on 60-80 protsenti, kelle puhul võiks öelda, et perearsti antud soovitused on olnud täiesti adekvaatsed, patsiendil oleks olnud vaja neid järgida,» vahendab ERR uudised Andrus Loogi esinemist ETV telesaates «Vabariigi kodanikud». Kirurg lisas, et neil puhkudel eriarsti visiidi ajal tohter kordab üle seda, mida perearst on juba öelnud.

Kirurgi sõnul näeb ta väga sageli saatekirju, kus on kirjas, et need on antud patsiendi nõudmisel, mitte meditsiinilisel näidustusel.

«Isegi kui öelda, et meil õnnestuks seda kas või 30 protsenti vähendada, annaks see õige mitu miljonit,» lausus Loog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles