Terviseameti kinnitusel Coxsackie viirus Eestis ei levi

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coxsackie viirus on üks enteroviirusnakkustest.
Coxsackie viirus on üks enteroviirusnakkustest. Foto: diseasespictures.com

Kuigi nii lapsevanemad kui ka arstid kinnitvad ville põhjustava viiruse levimise kohta Eestis, on terviseameti teatel  jutud palavikku ja  ville põhjustava Coxsakcie viiruse leviku kohta nii Eestis kui ka Lätis liialdatud.

Pole vist enam meediaväljaannet, mis poleks kirjutanud ja inimest, kes poleks lugenud ridagi «hirmutavast» Coxsackie viirusest, mis pidavat levima meie lõunanaabrite juures ja on nüüd juba otsaga vallutanud või vallutamas Eestimaad, kirjutab terviseamet oma Facebooki lehel.

Ameti teatel võtsid nad  oma Läti kolleegidega ühendust ja uurisid, mis toimub. «Selgus, et midagi ei toimu. Kui nüüd just välja arvata, et ühe lasteaia ühes rühmas oli olnud väike puhang ehk rohkem kui kaks lööbega last. Arsti juurde on pöördutud, ühtegi analüüsi pole võetud, arst arvas, et Coxsackie,» seisab postituses.  Ühe lapse ema kirjutas sellest sotsiaalmeediasse, kirjutise korjas üles Läti kanal.

«Edasist oleme me viimastel päevadel juba kõik kas servapidi kuulnud või kolelugusid peaaegu oma silmaga näinud,» seisab postituses.

Terviseametile Eestis pole viimasel ajal haigestunutest teada andnud ükski tohter, nakkuskliinikusse ravile pole jõudnud ühtegi abivajajat. «Ameti laboris on suudetud tabada üks Coxsakcie ja see on kõik,» kinnitab amet.

Viirus ise on olemas, kuulub enteroviiruste hulka, ja aeg-ajalt on neid, kes selle viirusega ka pihta saavad ehk  haigestuvad. Hügieenireeglitest kinnipidamine on parim meetod haiguse ennetamiseks.

Esmaspäeval ütles terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri Postimehe terviseportaalile, et Coxsackie viirus  kuulub enetroviiruste hulka ja eraldi seda ei registreerita. Enteroviirused kuuluvad registreerimisele vastavalt haigusele, mida see tekitab.

Augustis teatas Eesti ämmaemanda nõuandetelefon, et nii nende poole kui ka  haiglatesse on viimasel ajal pöördunud naisi, kes kaebavad ville kätel ja jalataldadel, mis ei sügele, kuid tulles kuidagi põletasid. Villid on olnud ämmaemanda nõuandetelefoni poole pöördujatel ainuke sümptom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles