Seitse soovitust, et sügisel terve püsida

Kristin Salupuu
, kutsetunnistusega toitumisnõustaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piisav uni ja rõõmus meel on hea tervise pandid.
Piisav uni ja rõõmus meel on hea tervise pandid. Foto: Panther Media/Scanpix

Et sügisel terve püsida, tuleb meeles pidada mõnda lihtsat asja, mis tugevdavad  immuunsussüsteemi.

1. Kuna päikest jääb üha vähemaks, siis D-vitamiin on vast ainuke preparaat, mida kõigil inimestel võtta soovitan. Hea oleks muidugi ka paar korda nädalas kala süüa, et tavatoidust vitamiinivarusid täiendada.

2. Piisav uneaeg – mõnikord võib jääda küll mulje, et unetundidest näpistades jõuad midagi kiiremini ära teha, aga tegelikult nõrgestad sellega immuunsust ja kes meist tahaks pärast päevi haigena veeta?!

3. Korralik kätepesu. Ja ei piisa ainult käte korraks märjaks tegemisest, vaid neid tuleb pesta ikka seebiga ja pärast korralikult ära kuivatada!

4. Erinevate puu- ja köögiviljade söömine, ka need tuleks eelnevalt korralikult pesta, isegi kooritavad: banaanid, apelsinid ja mandariinid!

5. Piimhappebakterite tarbimine. Need kusjuures mõjuvad positiivselt nii immuunsuse tugevdamisele, nahaprobleemide korral kui ka stressitaseme langetamisel. Mina eelistan neid tarbida hapendatud piimatoodete kujul.

6. Ka mõõdukas füüsiline koormus on vajalik, mõnusat liikumist annab väga edukalt veel õues sügisilma nautides teha!

7. Viimane ja vast olulisim: ole rõõmus ja naerata, õnnelikud inimesed elavad kauem!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles