Kolme ravimit Eestist enam ei saa

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vererõhu ravimi Inspira tarvitajatel tuleb nüüd alternatiividele mõelda.
Vererõhu ravimi Inspira tarvitajatel tuleb nüüd alternatiividele mõelda. Foto: Panther Media/Scanpix

Peagi Eestis apteegiriiulitelt kaduvate ravimite seas on üks vererõhuravim, mille kasutajad peaksid ravi jätkamiseks arstiga ühendust võtma.

Ravimiameti teatel on kolm müügiloa hoidjat andnud teada ravimitest, mida tulevikus Eestist enam osta ei saa. Kui kahe esimese puhul jäävad müügile sarnased ravimid, siis kolmanda tarbijad peaksid ravi jätkamiseks konsulteerima arstiga.

Müügilt kaovad ravimid Venoruton 20 mg/g geel, Afrin Chamomile ninasprei 0,5 mg/ml ja Inspra 25 mg õhukese polümeerikattega tabletid.

Ravimi Venoruton toimeaine on rutosiid ja seda kasutatakse pindmiste veenide põletiku tagajärjel tekkinud tursete leevendamiseks. Hetkel on ravim veel apteekides saadaval. Jätkuvalt jäävad müügile Venoruton forte 500 mg tabletid ja Venoruton 1000 mg kihisevad tabletid.

Afrin Chamomile on ninakinnisust leevendav ravim, mille toimeaine on oksümetasoliin. Müügile jäävad Afrin ja Afrin Menthol ninasprei ning samuti on apteekides saadaval teised samadel näidustustel kasutatavad ravimid.

Inspra toimeaine on eplerenoon, mis aitab kontrolli all hoida vererõhku ja südame tööd. Hetkel jätkub Inspra 50 mg tablettide müük, kuid peagi kaovad need lõplikult müügilt. Patsiendid peaksid ravi jätkamiseks ühendust võtma raviarstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles