Eesti haiged saavad arsti juurde masuaegse säästukava järgi (5)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravijärjekorrad 2016 esimesel poolaastal.
Ravijärjekorrad 2016 esimesel poolaastal. Foto: Haigekassa

Kui 2009. aastal algas majanduslangus, pingutati ühiselt püksirihma ja püüti rasked ajad kokku hoides üle elada. Tervishoius hoiti raha kokku, pikendades eriarsti jutule saamise tähtaega neljalt nädalalt kuuele. Neist pikendatud tähtaegadest ei suudeta ka praegu kinni pidada.

«Nendel erialadel, kus (arstivastuvõtu – toim) järjekorrad olid väga pikad, lühendati neid 2013. aastal,» ütles haigekassa pressi esindaja Katrin Romanenkov. Nii näiteks lühenesid kõrva-nina-kurguhaiguste operatsioonide ja suurte liigeste endoproteesimise järjekorrad 1,5 aastale.

Kuid ka aastaid pärast masu möödumist tuleb inimestel leppida teadmisega, et eriarsti jutule saamiseks tuleb oodata kuni kuus nädalat, ja seda aega ei kavatse haigekassa lühendada. «Meie eesmärk on praegu, et patsient jõuaks eriarsti juurde vastavalt oma vajadusele, ja on patsiente, kes võib-olla ei peagi tohtri juurde saama kuue nädala jooksul,» selgitas haigekassa lepingute haldamise talituse spetsialist Tiiu Rudov.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles