Sünnitraumaga pisitüdruk pääseb kodusele ravile

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike Joanna.
Väike Joanna. Foto: Lastefond

Tänavu suvel raske hapnikupuuduse ja hulgiorganpuudulikkusega sündinud Joanna on viibinud pikalt haiglaravil, kuid on nüüd piisavalt kosunud, et pääseda kodusele ravile.

Praeguseks tehtud uuringute alusel on kahtlus pärilikule ainevahetushaigushaigusele, kuid diagnoosi ei ole lapsele veel pandud, teatas Lastefond.

Tüdrukul on sünnitraumast tulenevalt ulatuslik ajukahjustus, mis avaldub arengupeetuse, neelamishäire ja tetrapareesina (kõikide jäsemete jäikus). Joannal on ka epilepsia ja probleemid kehatemperatuuri hoidmisega, mistõttu vajab ta pidevat jälgimist. Teda toidetakse sondi kaudu.

Kodusele ravile minnes vajab Joanna mitmeid abivahendeid, sealhulgas aspiraatorit hingamisteede puhastamiseks eritistest ning sonditoitmise jaoks toitmissüsteeme ja toidupumpa.

Kuivõrd kõikide nende kulude katmine on perele üle jõu käiv, toetab nende hankimist Lastefond. Fond aitab Joannale soetada 732 eurot maksva aspiraatori ning hüvitab aasta jooksul iga kuu 160 euro ulatuses tüdrukule vajalike toitmissüsteemide soetamist ning toidupumba renti.

Joanna käekäigule saab kaasa elada ka Facebooki blogis «Joanna teekond».

Pisitüdrukut saab toetada Lastefondi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles