Tallinki laevalt viidi haiglasse nii reisija kui laevaarst

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria.
Victoria. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Täna hommikul Stockholmist Tallinnasse jõudnud Tallinki laeval Victoria otsiti reisijate seast meedikuid, sest korraga vajasid tervisehäda tõttu abi nii reisija kui ka laevaarst.

«Alguses vajas arsti tähelepanu üks reisijatest, kel oli suurem tervisemure ning seejärel tundis end halvasti ka laevaarst,» rääkis Tallinki kommunikatsioonidirektor Luulea Lääne. Ta tõdes, et kuigi laevameeskond on koolitatud andma esmaabi ning seda ka tehti, kahtlustati raskemat terviseriket ning seetõttu paluti reisijate seast appi ka professionaalseid meedikuid.

Laeva avaliku raadiosüsteemiga edastatud sõnumi peale tulid meeskonnale appi paar meditsiiniharidusega rootslast. Nad vaatasid reisija ja laevaarsti üle. «Kõik oli kenasti kontrolli all,» lausus Lääne. Tema sõnul on seesuguseid terviseprobleemidega seotud üleskutseid ka varasemalt ette tulnud, kuid mitte väga tihti. 

Lääne tõdes, et laev oli üsna Tallinna lähedal, mistõttu ei olnud vaja kutsuda tervisehäda käes kannatajatele meditsiinilist helikopterit. Tervisehädad kimbutasid reisijat ja laevaarsti umbes kell 7 hommikul ning laev pidi jõudma Tallinnasse kell 10. Kokku kestis laevareis 16 tundi.

Sadamasse oli kutsutud vastu kaks kiirabibrigaadi, üks laevaarstile ja teine reisijale. Lääne tõdes, et praegu ei saa ta öelda, millises olukorras terviseprobleemide käes kannatanud inimesed on. Tallink soovib mõlemale kiiret paranemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles