Vene peasanitaararst hoiatab koolera pandeemia eest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooleraepideemia Haiti pealinnas Port-au-Prince´is.
Kooleraepideemia Haiti pealinnas Port-au-Prince´is. Foto: SCANPIX

Venemaa peasanitaararst Gennadi Oništšenko avaldas veendumust, et maailma ähvardab koolera pandeemia. «Pandeemia tuleb, iseasi, missuguseks kujuneb selle iseloom,» vahendas Interfaksi Mednovosti. 


Oništšenko andmeil on koolerasse haigestunute arv Haitil 231 000 inimese ringis ja 4549 inimest on surnud. Ta lisas, et koolera suremus maal on 2,2 protsenti.

Seda näitajat nimetas Venemaa sanitaarvaldkonna juht arusaamatuks, kuna tänapäeval on välja töötatud efektiivsed vahendid nakkuse raviks ja leviku tõkestamiseks.

Peasanitaararst märkis ühtlasi, et juba on üle 1300 koolera juhtumi on registreeritud ka Dominikaani vabariigis. Venemaal võetaks sellist arvu tema sõnul juba kui tõsist epideemiat.

Oništšenko avaldas muret seoses koolera võimalik levikuga Venemaale, kuna eelmise aasta oktoobrist kuni praeguse ajani on Dominikaanis viibinud ligi 40 000 venelast.

Peale selle on koolerasse nakatunud juba ka 278 Venezuela elanikku. Nakatumisi on olnud ka USAs ja Kanadas. «See räägib sellest, et ei rahvuslikul, riigi ega globaalsel tasandil pole olukorrale keegi hinnangut andnud,» lausus Oništšenko.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles