Rootsis süüdistatakse meedikuid kuueaastase tüdrukutirtsu surmas (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei ole teada, kas laps oleks ellu jäänud, kui arstid teda kohe ravima oleksid hakanud.
Ei ole teada, kas laps oleks ellu jäänud, kui arstid teda kohe ravima oleksid hakanud. Foto: Panther Media/Scanpix

Lõuna-Rootsis Jönköpingi läänis suri möödunud aasta oktoobris kuueaastane tüdruk, kes saadeti haiglast tagasi koju palaviku, valude ja topeltnägemisega. Nüüd on haigla sattunud tõsise kriitika alla.

Haige laps viidi Värnamo haiglasse, kus talle kirjutati välja antibiootikumid, vahendab raadio P4 Jönköping. Seejärel saadeti tüdruk kodusele ravile. Mõne päeva pärast läks lapse seisund nii halvaks, et ta viidi kiirabiga Lindköpingi haiglasse, kuid seal meedikutel tema elu enam päästa ei õnnestunud. Laps suri ajupõletikku.

Tüdruku isa pöördus asja uurimiseks Rootsi tervishoiu- ja hoolduse valdkonna riikliku järelvalveasutuse (Inspektionen för vård och omsorg, IVO) poole. Nüüd on amet välja selgitanud, et kahe meditsiiniõe töös võis olla vajakajäämisi. Kuid hooletult on ametnike sõnul käitunud teisedki haigla töötajad, sest keegi neist ei ole piisava hoolikusega kirja pannud, kuidas kõik tegelikult juhtus.

Kriitikat on avaldatud ka Jönköpingi lääniametnike aadressil, kes ei ole väidetavalt suutnud tagada kohalikus haiglas lastele piisavalt head arstiabi. Haigla esindajate sõnul ei ole aga kindel, et tüdruku elu oleks õnnestunud päästa ka siis, kui ta oleks haiglasse sisse kirjutatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles