Rootsis katsetatakse uutmoodi arstivisiite (1)

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekt laseb patsiendil perearstiga nutiseadme abil suhelda.
Projekt laseb patsiendil perearstiga nutiseadme abil suhelda. Foto: Panther Media/Scanpix

Kesk-Rootsis Värmlandis kasutatakse tehnoloogilisi uuendusi pikkade ravijärjekordade lühendamiseks, esimese piirkonnana Rootsis hakatakse seal pakkuma digitaalseid perearsti vastuvõtte. 

Tegemist on pilootprojektiga, kirjutab The Local. Visiit toimub nutitelefoni, arvuti või tahvelarvuti vahendusel. Selleks on tarvis alla laadida rakendus ja turvaliselt sisse logida. Pärast seda saab patsient panna kirja oma sümptomid, laadida üles pilte, broneerida või tühistada aegu, kui neid on pakkuda. 

Rootsi ravijärjekordade pikkust on varasemalt kritiseeritud ning sealne ravi kättesaadavus on olnud üks Euroopa kesisemaid. Uues pilootprojektis oleks aga inimese digitaalne ooteaeg keskmiselt vaid kaheksa minutit. Projekti eesmärk on muuta arsti kättesaamine minutite, mitte päevade küsimuseks. 

Projektis hakkavad kaasa lööma arstid üle Rootsi ja ka teistest riikidest. Sellega loodetakse, et füüsilist vastuvõttu vajavatele patsientidele jätkub rohkem arstiaeg kui praegu. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles