Kunstnikud püüavad muuta haigete laste elu paremaks

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonil müüdav Helen Valk-Varanini ehtekomplekt.
Oksjonil müüdav Helen Valk-Varanini ehtekomplekt. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

11. novembril algas oksjoniportaalis osta.ee Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi heategevuslik oksjon, kuhu on oma loomingut annetanud Eesti kunstnikud ja disainerid.

Nädal aega vältavalt oksjonilt saab endale soetada näiteks kunstnik Anneli Kaasiku maali, ehtedisainerite Helen Valk-Varanini, Sofia Halliku (SOMA), Kriss Eglite (New Vintage by Kriss) ja Lisa Kröberi disaini, Woochi puidust käekella, Rugi mansetinööbid ning Wooden Lifestyle`i puidust kikilipse, teatas lastefond. Lisaks on oksjonil amigurum-mänguasjade disaineri Lilleliisi poolt loodud Lastefondi heegelmõmmik. Oksjoni tulu suunab fond haigetele lastele erinevate teraapiate võimaldamisse.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar kutsub kõiki häid inimesi üles oksjonil osalema ja selliselt haigeid lapsi toetama. «See on suurepärane võimalus ühendada meeldiv kasulikuga ehk siis saada kaunite esemete omanikuks ning teha sellega suur heategu haigetele lastele ja nende peredele, kelle elukvaliteeti teraapiad väga palju parandavad,» rääkis ta. «Kuna kohe-kohe on käes jõulud, siis miks mitte hankida heategevuslikult oksjonilt mõni jõulukink!»

Heategevuslik oksjon on üks lastefondi 16. sünnipäeva tähistamise aktsioonidest. Kõik fondi sünnipäevaaktsioonide raames kogutud annetused suunatakse raskelt haigetele lastele erinevate teraapiate (hipo-, muusika-, tegevus- ja füsioteraapia) võimaldamiseks. Hetkel toetab lastefond selles kaheksat last kokku rohkem kui 22 000 euroga aastas. Rohkem infot saab lastefondi kodulehelt.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kolme miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles