Eesti ravimiäris liiguvad üha suuremad summad

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle aasta III kvartalis müüsid hulgifimrad apteekidele Eestis ravimeid üle kümne protsendi suurema summa eest kui mullu.
Selle aasta III kvartalis müüsid hulgifimrad apteekidele Eestis ravimeid üle kümne protsendi suurema summa eest kui mullu. Foto: Panther Media/Scanpix

Ravimiameti värske statistika näitab, et Eesti inimesed tarbivad ravimeid üha suurema summa eest.

Inimestel kasutatavate ravimite turumaht suurenes ravimiameti andmetel 2016. aasta III kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 10,45 protsenti, ulatudes 69,2 miljoni euroni.

Kõige enam väljastasid hulgimüüjad ravimeid üldapteekidele – 48,6 miljoni euro ulatuses; haiglaapteekidele väljastati ravimeid 19,9 miljoni ning teistele asutustele 0,7 miljoni euro eest.

Suurima osa ravimituru mahust moodustas retseptiravimite käive, mis käesoleva aasta III kvartalis oli 58,9 miljonit eurot, käsimüügi- ning haiglaravimite käibed olid vastavalt 9,8 miljonit ja 0,5 miljonit eurot.

Suurima käibega ravimirühmad olid kasvajavastased ja immunomoduleerivad ained (13,7 miljonit eurot), infektsioonivastased ained süsteemseks kasutamiseks (9,7 miljonit eurot) ning seedekulgla ja ainevahetuse ravimid (8,6 miljonit eurot).

Eelmise aasta ravimite hulgimüügikäive oli kokku 265 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles