Parim aeg, mil magama minna

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Une arvelt ei maksa kokku hoida.
Une arvelt ei maksa kokku hoida. Foto: Panther Media/Scanpix

Hea oleks minna magama kell kümme õhtul, sest sel juhul on suur tõenäosus magada vajalikud seitse-kaheksa unetundi ning ärgata järgmisel hommikul vara, näiteks kell kuus.

Vara ärgates jõuab inimene end hommikul enne tööd ka füüsiliselt liigutada, näiteks teha pool tundi trenni, kirjutab TIME. See harjumus on iseloomulik paljudele edukatele ja prodktiivsetele inimesele.

Hommikune trenn annab energiat ning aitab tööl kõige olulisemad ülesanded enne lõunat ära teha.

Seega algab edukas hommik tegelikult juba eelmisest õhtust. Paljudel inimestel on ka hommikud täis kohustusi, näiteks tuleb koeraga jalutada või lapsed lasteaeda viia ning seetõttu pole hommikul pikemalt magamine võimalus. Nii tasubki eduka homse päeva nimel hoopis eelmisel õhtul varem magama minna.

Kuigi kell kümme õhtul magama minna võib tunduda esialgu üsna võimatu, jõuab siiski õhtul enne seda pere või sõpradega aega veeta või tegelda muu meeldivaga.

Inimeste uneharjumused, päevakava ja rutiin on erinevad, seega ei saa öelda, et kell kümme sobiks kõigile, kuid hea oleks leida tasakaal piisava une ja produktiivse järgmise päeva vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles