Uus leiutis hävitab jalatsitest bakterid ja higilõhna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SteriShoe
SteriShoe Foto: hisupplier.com

USA firma Shoe Care Innovations leiutas abivahendi, mis töötab ultraviolettkiirgusel ning aitab jalatsitest hävitada kahjulikke baktereid ja higilõhna.

Vahend kannab nime SteriShoe ning hävitab 45 minutiga 99,9 protsenti bakteritest, kirjutab Daily Mail.

UV-kiirgust kasutatakse steriliseerimiseks haiglates, hambakliinikutes, ujulates ja veel mitmel pool mujal, kuid varem ei ole seda kasutatud jalatsite puhul.

SteriShoe on kinga kujuline ja see pannakse kinga sisse ning käivitatakse.

Asjatundjate sõnul tekitab jalgade higistamine päevas umbes 0,5 liitrit higi. Ka on paljudel inimestel jalgadega lisaks higistamisele muid probleeme - paksenenud nahk, sissekasvanud küüned, seenhaigused.

«SteriShoe aitab jalatseid bakteritest ja ebameeldivast lõhnast vabastada kemikaale kasutamata. Jalats muutub lõhnatuks,» selgitas abivahendi leiutanud firma esindaja Rainer Kuehling.

Ta lisas, et SteriShoe läbis mitmed kliinilised katsed, mis näitasid, et UV-kiirgus tapab jalatsites leiduvad kahjulikud bakterid efektiivselt.

SteriShoe toodet on mitmes suuruses ning seda müüakse paarina.

Seda toodet saab kasutada vaid suletud ja pimedas ruumis, et ultraviolettkiirgus käivituks. SteriShoe tootel on sensor, mis teeb kindlaks, kas ruum on piisavalt pime, et UV-kiirgus tööle hakkaks.

Sellega saab lisaks kinnistele jalatsitele puhastada ja desinfitseerida ka lahtisi suvejalatseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles