Sajad inimesed ei pääse aasta lõpuni ravile (2)

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse liikme Mart Einasto sõnul on inimesed pahased, kui plaaniline ravi edasi lükatakse, kuid seda tehakse ainult siis, kui haigus seda võimaldab.
Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse liikme Mart Einasto sõnul on inimesed pahased, kui plaaniline ravi edasi lükatakse, kuid seda tehakse ainult siis, kui haigus seda võimaldab. Foto: TÜK

Suurhaiglates tuleb edasi lükata sadade patsientide plaanilised vastuvõtud, sest haigekassal napib raha.

Tartu Ülikooli Kliinikumis (TÜKis) viibib praegu enam kui 400 patsiendi ravi. Enne uut aastat ei pääse kõrva-nina-kurguhaiguste arsti juurde 206 inimest. Üldkirurgias ootab ravi 63, ortopeedias 37 ja uroloogias 30 inimest.

TÜKi juhatuse liikme Mart Einasto hinnangul on tegemist keerulise ja pingelise olukorraga. «Loomulikult on patsiendid häiritud ja solvunud ning ütlevad õdedele ja arstidele halvasti,» lausus Einasto. Tema sõnul lükatakse edasi nende haigete vastuvõtt, kelle puhul see on võimalik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles