Pikalt Tartus päästvat lõikust oodanud naine pääseb operatsioonile

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operatsioonisaal.
Operatsioonisaal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna tehakse Tartus maksasiirdamise operatsioon lätlannale, kelle elu päästva operatsiooni jaoks koguti Lätis annetusi.

Kaks kuud kliinikumi intensiivravipalatis uut doonormaksa oodanud 25-aastase Baiba Barone operatsioon toimub täna, kirjutas mixnews. Siirdatav maks on samuti pärit Lätist ning siirdamisoperatsioon võib kesta kuni 12 tundi.

Naise 25. sünnipäevaks oli õnnestunud koguda 50 000 eurot. Kogu vajalik raviraha 104 000 eurot õnnestus leida eelmisel nädalal ning see tuleb raha kogunud fondi ziedot.lv arvelt. Tegu on ühe teise abivajaja jaoks kogutud, kuid kasutamata jäänud summaga.

Läti peaminister Māris Kučinskis teatas, et lõunanaabrite sotsiaalministeerium peab tegema muudatusi, et oleks vähem olukordi, kus patsiendid peavad koguma raha mitteharuldaste operatsioonide jaoks.

Eelmise nädala lõpus suri Leonid Pahmonov, kes samuti ootas päästvat kõnet Tartust. Tema maksasiirdamise operatsiooni jaoks koguti 40 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles