Psühholoog soovitab: kuidas rahustada raevutsevat last (4)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raevutseval lapsel on tavaliselt mõni sügavam probleem.
Raevutseval lapsel on tavaliselt mõni sügavam probleem. Foto: West Coast Surfer / Picture Alliance / Moodboard / Scanpix

Psühholoog ja pereterapeut Triin Kahre andis nõu, kuidas rahustada last, kes hakkab korraga märatsema ja ropendama, nagu juhtus hiljuti Tallinna  ühistranspordis.

Hiljuti pälvis sotsiaalmeedias tähelepanu üks väike poiss, kes hakkas ühistranspordis raevutsema ja ema vene keeles koledate sõnadega sõimama, vahendab TV 3. Videolt on näha, et ema püüab poisi rahustamiseks tal riietest haarata, kuid kombenisioon tuleb eest lahti ja laps rabeleb sealt välja ning laps tõttab märatsedes ukse poole.

Kuigi lapse käitumise põhjus ei ole teada, on Kahre sõnul lapse sellise käitumise põhjuseks sageli vanemate suutmatus oma laste muresid õigel ajal märgata. Kui laps juba raevutsema hakkab, siis tasuks vanemal võtta aega tema tasandile laskumiseks, talle silma vaadata ja lapsele selgitada, et tema muret on märgatud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles