Regionaalhaigla arstid saabuvad Keeniast

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERH-i kirurgiakliiniku üldkirurg-ülemarst-keskuse juhataja Jüri Teras.
PERH-i kirurgiakliiniku üldkirurg-ülemarst-keskuse juhataja Jüri Teras. Foto: Raul Mee

Kahenädalasel missioonil pöörasid regionaalhaigla arstid põhitähelepanu patsientide kirurgilisele ravile, aga ka kohaliku meditsiinipersonali koolitamisele.

Teisipäeval, 29. novembril kell 12.15 saabuvad tohtrid Tallinna Lennujaama, teatas regionaalhaigla.

Eesti meeskonna juhi dr Jüri Terase sõnul opereeriti Keenias Meru provintsi pealinna Level 5 haiglas viibitud kahe nädala jooksul ligi 50 erineva haigusseisundiga ja erinevas vanuses patsienti. Haigeid oli väikelastest kuni vanuriteni. «Lisaks tööle operatsioonitoas võtsime aktiivselt osa kohalike kirurgide, õdede ja meditsiinitudengite koolitusest, esinesime loengutega ning korraldasime töötubasid. Püüdsime kohalikku meditsiinipersonali igati julgustada ja toetada,» ütles Teras.

Arsti sõnul üllatas Keenia oma positiivse suhtumise ja hoolimisega inimesest. «Kui eelnevatel missioonidel Aafrikasse oleme kohati kogenud ka pahatahtlikku hoolimatust, siis Meru haiglas pöörati rõhku meie jaoks elementaarsete tingimuste täitmisele. Loomulikult on ka siin veel palju arenguruumi, kuid esimesed sammud on astutud,» lisas Teras.

Kohtumisel Meru provintsi tervishoiuministriga rõhutati Eesti igakülgset abi Meru ja üldisemalt Keenia meditsiinisüsteemi korrastamisele ning planeeriti järgnevaid ühisprojekte. Terase sõnul on Eesti meditsiini tase väga kõrge ja oma kogemusi ning oskusi tuleb teistega jagada. Tohtrid on sama programmiga käinud varasematel aastatel Ghanas, Gambias, Mongoolias, Indias ja Etioopias.

Regionaalhaigla missioonil Keeniasse osalesid dr Jüri Teras, dr Kristjan Kalling, dr Jaan Tepp, dr Liisa Vipp ja abiarst Roland Martin Teras. Missioonil osalesid ka kolleegid Tartu Ülikoolist ja Tartu Kiirabist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles