Tuleva aasta fitnessitrend on beebi kombel roomamine

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes roomamisega trenni tahab teha, peaks kõigepealt vaatama, mida teevad väikesed beebid.
Kes roomamisega trenni tahab teha, peaks kõigepealt vaatama, mida teevad väikesed beebid. Foto: Panther Media / Scanpix

Tundub, et nüüd võib trenažöörid, balletikingad ja kõik muu taolise varustuse kolikambrisse hoiule panna, sest 2017. aasta fitnessitrend on roomamine.

Tegevusest, mida siiani on näha olnud pigem beebihoius kui jõusaalis, on saamas tuleva aasta fitnessitrend, kirjutab Independent. Kuna roomamisel kasutatakse keharaskust, siis ei ole selleks peale riietuse tarvis mingisugust spordivarustust.

«See on justkui uus huvitavam versioon plangist,» selgitas fintessiekspert Ashley Hunt. Tema sõnul on roomamine väga kasulik harjutus, sest see muudab inimese tugevamaks ja vastupidavamaks. Roomamine teeb tugevamaks sõrmed, küünarnukid, randmed, käsivarred, küünarnukid, õlad, selja, puusad, jalalabad, hüppeliigesed ja varbad, mistõttu see võib olla tõhusam kui paljud teised harjutused. Uuringud näitavad ka, et roomamine võib parandada ka vererõhku ja olla kasulik seljale. Peale selle annab roomamine parema tasakaalutunde ja kontrolli keha üle.

Selleks, et roomamisega trenni tegema hakata, tuleks kõigepealt eeskuju võtta beebidelt. Vaatle, kuidas pisikesed lapsed liiguvad ja tee seda järgi. Seejärel võib  proovida juba harjutuse keerulisemat varianti ja küünarnukid maha panna. Kui tehnika käes, siis võib roomamise võtta näiteks koduste HIIT-harjutuste kavasse. See on kardiovaskulaarne treening, kus eriti intensiivne ja kohati anaeroobne treeningutsükkel vaheldub rahulikuma aeroobse taastustsükliga.

Roomamine käib nii:

  1. Mine käpukile põrandale. Aseta käed põrandaga risti õlgade alla. Põlved jäävad maha ja puusad kehaga paralleelselt.
  2. Suru käed ja jalad tugevasti põranda vastu, kuid jäta põlved 2–3 sentimeetri kõrgusele põrandast.
  3. Hoia selg paralleelselt maapinnaga. Liigu mõlema käega pisut edasi, nagu saaki luurav kass. Igale käeliigutusele peaks kohe järgnema vastasjala liigutus.
  4. Proovi seda liigutust tagurpidi teha, nii et enne liigub jalg ja siis käsi. See toob mängu täiesti uue lähenemise, sest pead hoidma ka tasakaalu.  Võid proovida ka külje peale liikumist.
  5. Vaata, missugusel pinnal roomad ja hoolitse oma randmete ja põlvede eest. Ära kanna kogu keharaskust ühte punkti, vaid jaota see keha peale võrdselt ära. Hoia selgroog sirge.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles