Noorte seas populaarsust koguvad hobid parandavad vaimset tervist

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kudumine ja heegeldamine köidavad noori üha enam.
Kudumine ja heegeldamine köidavad noori üha enam. Foto: Panther Media/Scanpix

Kudumine, küpsetamine, moosikeetmine, maalimine ja nii mõnedki teised loovad tegevused aitavad parandada inimese heaolu ja vaimset tervist.

Käsitöö pole enam pelgalt vanaemade ajaveetmisviis, vaid on muutunud populaarseks ka noorte seas, kes jagavad oma loomingut näiteks Instagrammis, kirjutab Independent.

Värske uuringu järgi pole aga eespool välja toodud hobid mitte ainult trendikad, vaid aitavad parandada ka vaimset tervist.

Uus-Meremaal asuva Otago ülikooli uuringus osales 658 tudengit ning selle põhjal toodi välja, et käsitsi midagi loonud tudengid polnud mitte ainult õnnelikumad vaid ka rahulikumad ning nad tundsid end ka energilisematena.

Kudumise ja küpsetamise puhul on ka varasemalt räägitud nende teraapilistest omadustest, kuid värske uuringu järgi mõjuvad sarnaselt ka heegeldamine, moositegemine, toiduvalmistamine, muusika ettekandmine, maalimine, joonistamine, visandamine, digitaalse disainiga tegelemine ja loovkirjutamine.

Uuringut juhtinud dr Tamlin Connori hinnangul oli kõige huvitavam, et millegi ise loomisest saadud heaolu kestis ka järgmisel päeval ning tekitas inimeste tunde, et nad tahaksid veel loovate hobidega tegelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles