Avalda arvamust: otsitakse aasta arsti

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstitöö nõuab vastutust.
Arstitöö nõuab vastutust. Foto: Tairo Lutter

Eesti Tervise fond ja meditsiiniuudiste portaal arst.ee ootavad patsientide arvamusi selle kohta, milline arst võiks pälvida tiitli Eesti Aasta Arst 2016. 

Esitatud kandidaatide hulgast valib aasta arsti žürii koosseisus sotsiaalkaitseminister Kaia Iva, Tervise Fondi juhataja dr Eero Merilind ning Põhja-Eesti regionaalhaigla kardioloogiakeskuse teadusjuht professor Margus Viigimaa, teati.

«Eesti arstid teevad suurepärast tööd, kuid üldsuse tähelepanu saavad ikka need juhtumid, kui arst on millegi vastu eksinud ja patsient rahulolematu,» sõnas perearst dr Eero Merilind. Ta lisas, et arstide töö on väga stressirohke ning oma tööd südamega tegev arst oma stressi kunagi välja ei näita – alati on esikohal patsiendi heaolu. «Nii nagu tänatakse juuksurit ilusa soengu eest võiks tänada ka arsti tema hea töö eest – juba paar tänusõna muudavad arsti päeva helgemaks.»  

Dr Merilind lisas, et tänavu valitakse aasta arsti 15. korda ning aasta-aastalt laieneb nende arstide ring, keda patsiendid soovivad näha aasta arstina. «Patsiendid ei ole kandidaate esitades kitsid jagama kiidusõnu  – just selliseid kogemusi võiks kajastada rohkem ka avalikus ruumis,» lisas perearst. 

Aasta arsti kandidaadi saab esitada aadressil http://www.arst.ee/aastaarst/ või posti teel Eesti Tervise Fond, Pärnu mnt 289-1, Tallinn 11621. Kandidaate saab esitada kuni 23. detsembrini.

Aasta Arst 2016 kuulutatakse välja 28. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles