Austraalia haigla saatis kriitilises seisundis väikelapse kolm korda koju surema

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Ronalds Stikans / Panthermedia / Scanpix

Sheima Morsi rääkis Auistraalia telekanalile, et tema eluohtlikus seisundis kolmeaastane poeg Hamza saadeti kolm korda haiglast tagasi, kuni tema elundid lakkasid tasapisi toimimast.

Morsi sõnul diagnoosisid Wollongongi haigla arstid eelmisel esmaspäeval kiirabiga haiglasse toodud poisil ühtegi uuringut tegemata viirushaiguse, vahendab Nine News. Lapsele kirjutati välja paratsetamooli sisaldav ravim Panadol, misjärel ta saadeti koju tagasi.

Kui Hamza olukord halvenes, käis Morsi enda sõnul pojaga kaks korda haiglas ja ka helistas sealsetele arstidele, paludes, et ta poeg võetaks haiglaravile. See jättis arstid naise sõnul siiski külmaks ja nad saatsid ta mõlemal korral koos pojaga tagasi koju.

Vähem kui 24 tunni jooksul pärast esimest korda haiglas käimist, hakkas Hamza organite töö järjest nõrgemaks muutuma. Ema sõnul muutus poeg lubivalgeks ega suutnud enam hingata. Tema maks, neerud ja aju ei toiminud enam tavapäraselt.

Hamza haiglas sepsisega võitlemas
Hamza haiglas sepsisega võitlemas Foto: Erakogu

Pärast haigla erakorralise meditsiini osakonda vastuvõtmist viidi laps kiiresti intensiivravisse ja viidi helikopteriga Sydney lastehaiglasse, kus tal diagnoositi sepsis ehk kogu keha põletik. See on eluohtlik seisund, mis oli levinud lapse elutähtsatesse organitesse.

«Mu poeg oli mu käte vahel, ta oli täiesti lõtv,» meenutas Morsi. Lõpuks ütlesid arstid naisele tema sõnul, et kui ta ei oleks last veel kord haiglasse toonud, oleks poiss sel ööl surnud. 

Hamza
Hamza Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles