Plahvatuses tõsiseid vigastusi saanud naine: mu laps pääses imekombel (2)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naise keha sai põletada, kuid olukord oleks võinud olla hullem.
Naise keha sai põletada, kuid olukord oleks võinud olla hullem. Foto: Molly Landis/Facebook

Pliidi plahvatamise järel tõsiste põletuste ja haavade käes kannatanud Molly Landis hoiatab vanemaid, et nad ei teeks last kõhukotis hoides köögis süüa.

Nagu paljud lapsevanemad, kannab Landis oma neljanädalast tütart kodus kõhukotis, vahendab goodhousekeeping.com naise sotsiaalmeedia postitust. Kandekott on üldiselt mugav vahend, sest vanemal on käed vabad ning ta saab teha näiteks majapidamistöid.

Landis hoiatab aga vanemaid köögis peituvate ohtude eest, sest ootamatu õnnetuse tõttu oleks tal peaaegu tulnud üle elada traagiline kogemus.

Naine valmistas köögis süüa, kui pliit plahvatas ning selle käigus lahvatanud leegid põletasid ta nägu, kaela ja rinda. Õnnetuse tõttu olid naisel tõsised põletused ja haavad, kuid olukord oleks olnud tunduvalt hullem, kui söögitegemise ajal oleks ta kandnud kõhukotis last, nagu tavaliselt. Landis rõhutas, et vanemad ei teeks seda viga, mis oleks tal äärepealt juhtunud.

«See oli jube ja valus, kuid ma ei suuda lõpetada mõtlemist, kuivõrd õnnelikult mul läks,» tõdes Landis. Naine lisas, et sel õhtul valvas teda justkui kaitseingel, sest esimest korda elus oli ta tütar jäänud magama oma kiiges ning emal polnud põhjust teda kõhukotis kööki kaasa võtta. Kui laps oleks olnud ema rinnal, oleks ta ilmselt saanud tõsised põletushaavad.

Landis teab nüüd, et laste koht ei ole köögis või vähemalt mitte elektriseadmete läheduses. Ta lisas, et iga vanem peaks korralikult läbi mõtlema, kus beebi kandmise kotti kasutada. Pärast seda juhtumit on naine saanud teistelt emadelt palju tagasisidet. Nad on tunnistanud, et kannavad samuti söögitegemise ajal sageli last kõhukotis.

«Ma ei uskunud kunagi, et see võib meiega juhtuda,» lausus naine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles