Kolme ravimi leidmine muutub raskemaks

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimitel võib olla kõrvaltoimeid.
Ravimitel võib olla kõrvaltoimeid. Foto: Panther Media/Scanpix

Ravimiamet teatas kõrgvererõhutõve ravimi, Paget’i luutõve ravimi ja skeletilihaste lõõgastaja tarneraskustest.

Praegu on apteekides veel saadaval kõrgvererõhutõve ravimi Enahexal 10 mg ja 20 mg tabletid, mille toimeaine on enalapriil, kirjutab amet oma kodulehel. Ravimi tarneraskus kestab eeldatavasti 2017. aasta jaanuari lõpuni. Apteekides on kättesaadavad teised samas annuses enalapriili sisaldavad ravimid teistelt tootjatelt.

Paget’i luutõve raviks mõeldud Acalasta 5mg/100ml infusioonilahuse toimeaine on zoledroonhape ning selle tarneraskus kestab eeldatavasti 2017. aasta veebruari keskpaigani. Ameti sõnul on saadaval teised zoledroonhapet sisaldavad süstitavad ravimvormid teistelt tootjatelt.

Skeletilihaste lõõgastaja Sirdalud 2 mg ja 4 mg tablettide tarneraskus kestab eeldatavasti 2017. aasta jaanuari lõpuni. Ravimi toimeaine on tisanidiin. Praegu on ravim apteekides veel saadaval. Teisi sama toimeainet sisaldavaid ravimeid Eestis ei turustata. Ravimiamet soovitab patsientidel võtta vajadusel ühendust oma raviarstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles