Spordialad, mis aitavad kauem elada

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujumine aitab pikendada eluiga.
Ujumine aitab pikendada eluiga. Foto: SCANPIX

Pikema ja tervislikuma elu jaoks on väga oluline sportida. Today.com on koostanud nimekirja spordialadest, mille harrastajad elavad kauem ja tervemana.

Igasugune liikumine on kehale ja vaimule ainult kasulik, kuid on olemas spordialasid, mis pikendavad eluiga. Inimesed, kes soovivad kauem elada, võiksid minna ujuma, tennist mängima või liituda aeroobikarühmaga.

See ei tähenda aga, et teised spordialad vähem kasulikud oleksid. Sport on tervisele kasulik, kuid uuringute järgi peaksid need, kes soovivad oma eluiga pikendada, jooksmise asemel kätte võtma reketi või minema ujuma.

«Leidsime oma uuringus, et igasugustesse haigustesse haigestumise risk vähenes, kui inimene tegeles rattasõidu, aeroobika, ujumise või tennisega,»sõnas Oxfordi ülikooli terviseekspert Charlie Foster.

«Kummalisel kombel ei leidnud me, et jooksmine ja jalgpalli mängimine vähendaks mingitesse haigustesse haigestumise riski,» sõnas Foster.

Terviseeksperdi sõnul võib põhjus olla selles, et jooksmine ja meeskonnamängude harrastamine on populaarne nooremas eas ning vanemaks saades lõpetatakse spordiga tegelemine. Lisaks leidsid nad, et väga vähe naisi mängib meeskonnamänge.

Foster uuris koos oma kolleegidega ligi 80 000 briti naist ja meest. Uuring hõlmas vaid populaarsemaid spordialasid. Enamik uuringus osalenuid oli 52-aastased, kes ei teinud üldse trenni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles