Suurhaigla saab riigilt kuni 10 miljonit laenu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla.
Põhja-Eesti regionaalhaigla. Foto: Raul Mee

Valitsus arutab tänasel istungil eelnõud, mille kohaselt antakse Põhja-Eesti regionaalhaiglale majandustegevuse ja vajalike käibevahendite tagamiseks laenu arvelduskrediidi vormis kuni 10 miljonit eurot tähtajaga kolm aastat alates 4. märtsist 2017.

Suur osa SA Põhja-Eesti regionaalhaigla igakuistest väljamaksetest tehakse kuu esimeses pooles, kirjutab Med24. Haigekassa raha laekub kuu teises pooles. 

Arvelduskrediit on vajalik aastasisese tulude ebaühtlase laekumise korral väljamaksete, seal hulgas palkade ja maksude tegemiseks. Haigla peab suutma väljamakseid teha ka ootamatutes olukordades, kui näiteks igakuine makse haigekassalt peaks mingil põhjusel hilinema või laekuma planeeritust väiksemas ulatuses. 

Arvelduskrediit on kõige sobivam instrument peamiselt kuusisese rahavoo tsüklilisusest tuleneva võimaliku puudujäägi finantseerimiseks. Haigekassast raha laekumisel tagastatakse ka arvelduskrediit.

Loe pikemalt Med24st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles