EMO juht Kuido Nõmm: neli põletavat küsimust Eesti tervishoius

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuido Nõmm soovib tuleval aastal kaasa aidata kolme kõige põletavama tervishoiuga seotud probleemi lahendamisele.
Kuido Nõmm soovib tuleval aastal kaasa aidata kolme kõige põletavama tervishoiuga seotud probleemi lahendamisele. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna juhi Kuido Nõmme sõnul tuleks lahendada küsimus, kuidas saavutada Eesti tervishoius jätkusuutlikus ilma arstiabi kvaliteeti alandamata.

Kuido Nõmm tõi 2016. aasta ühe olulisema sündmusena Eesti tervishoius välja meedikute palgatõusu aasta alguses ja töörahu jätkumise aasta lõpuni, kirjutab Med24. Ta selgitas, et kõigile arusaadavalt pole tegelik probleem palgas, vaid tervishoiu rahastamise jätkusuutmatuses. «Ja seda uue koalitsiooni läbirääkimistel kas ei arutatud või ei saavutatud kokkulepet ja seega ei avalikustatud,» lisas Nõmm.

Nõmm püstitas neli lahendamist vajavat küsimust Eesti tervishoius:

  1. Kust leida raha ehk kuidas saavutada Eesti tervishoiu jätkusuutlikus ilma arstiabi kvaliteeti alandamata?
  2. Kuidas jõuda toimiva vastutuskindlustuseni ehk tagada see, et kõik meie arstid vanglas ei lõpetaks?
  3. Kuidas oluliselt suurendada suurõnnetuseks ja katastroofiks valmisolekut  Eesti tervishoiusüsteemis?
  4. Kuidas kaablid, juhtmed ja voolikud patsientide transpordil alati sõlme lähevad?

«Mina tahan isiklikult kaasa aidata neile kolmele esimesele põletavale küsimusele mõistliku lahenduse saavutamisele,» ütles Nõmm ja lisas, et neljas küsimus on lahendamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles