Tööd alustab tervise ja heaolu infosüsteemide keskus

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tervis kehv, tahavad inimesed kohe arstilt nõu saada.
Kui tervis kehv, tahavad inimesed kohe arstilt nõu saada. Foto: SCANPIX

Eesti e-tervise arendamise ning sotsiaalministeeriumi valitsemisala teiste info- ja kommunikatsioonitehnoloogia teenuste pakkumisega tegeleb 1. jaanuarist 2017 asutatud tervise ja heaolu infosüsteemide keskus (TEHIK).

«Tervise- ja heaolu infosüsteemide keskus ühendab seni killustunud süsteemi ja on riigile partneriks IKT kompetentsikeskusena tervise-, sotisaal- ja töövaldkonnas e-teenuste arendamisel,» ütles peadirektor Katrin Reinhold sotsiaalministeeriumi saadetud pressiteate teel. «Keskuse peamisi ülesandeid on hoolitseda, et e-teenused iga inimest puudutavates valdkondades aitaksid parimal moel täita riigi kohuseid inimeste ja inimeste kohuseid riigi ees.»

Uues asutuses ühendatakse e-tervise sihtasutuse, sotsiaalministeeriumi ning selle haldusala asutuste info-ja kommunikatsioonitehnoloogia teenused, e-teenuste arendamine ning suurandmete analüüs ja töötlus. Keskus moodustatakse ministeeriumi IKT osakonna ja Eesti e-tervise SA rollide liitmisega, järk-järgult liituvad keskusega ka teiste haldusala asutuste IKT-üksused.

Asutuse veebileht on www.tehik.ee ning e-postiaadress info@tehik.ee. TEHIK hakkab asuma senisel Eesti e-tervise sihtasutuse aadressil Uus-Tatari 25/Veerenni 13, kuhu uued üksused kolivad järk-järgult esimese kvartali jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles