Lihtne õhtune nipp võib hommikul päästa halvast hingeõhust

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halb hingeõhk võib inimese väga piinlikku olukorda panna.
Halb hingeõhk võib inimese väga piinlikku olukorda panna. Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Scanpix

Kui vahel päästavad inimese suust tulevast haisust vaid antibiootikumid, siis sageli võib abi olla ka ühest lihtsast nipist.

Halva hingeõhu põhjuseks võib olla näiteks ninakõrvalurgete põletik ehk sinuiit, rääkis kurgu-nina-kõrvaarst dr Erich Voigt väljaandele Business Insider. See on erineva tekkepõhjusega äge või krooniline haigus, mis võib panna mädase sekreedi une ajal suhu valguma. Sekreedi kogunemisega kaasneb ka ebameeldiv hais.

Reflukshaiguse käes kannatavatel inimestel võib õhtul söödud toidu tõttu hakata ka üles tulema maohape. Nii võib suhu sattuda ka pooleldi seeditud toiduosakesi, mis lähevad samuti öö jooksul haisema.

Kui põletike ravimiseks tuleks pöörduda arsti poole ja sageli saab sellest jagu vaid antibiootikumide abil, siis maohappe ülestulemist aitab vältida väga lihtne nipp: söö õhtusöök vähemalt kolm tundi enne magamaminekut. Pärast seda ära enam midagi suhu pista. Nii lähed magama piisavalt tühja kõhuga, et hommikul värskemast hingeõhust rõõmu tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles