Kui palju hüvitas haigekassa välismaal saadud ravi? (1)

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

2016. aastal hüvitas haigekassa välismaal saadud ravi 116 552 eurot.

Enim soovisid välismaal ravil käinud Eesti inimesed haigekassa toetust kasvajaliste haiguste diagnoosimise ja ravi kulude hüvitamiseks, kirjutab Terviseuudised.

Luu- ja liigesehaigustega käidi välisravil üheksal korral. Järgnesid südame ja veresoonkonna haigused, neuroloogia, kirurgilised haigused, silmahaigused, kõrva-nina-kurguhaigused, erinevad konsultatsioonid, uuringud, analüüsid. Kahel juhul sooviti hüvitist kunstliku viljastamise protseduuri (IVF) läbiviimise eest.

Välisravil käidi 15 erinevas EL liikmesriigis. Kõige eelistatum paik oli Saksamaa kus patsiendid käisid 26 korral, järgnes Soome 13 korraga. Edasi tulid Bulgaaria, Hispaania ja Läti – igas nimetatud riigis käis Eesti kindlustatuid ravil 11 korral. Ülejäänud riikides üksikutel kordadel.

Haigekassa tegi tagasimakseid 80 juhul, kokku summas 116 552, 06 eurot. Need 80 isikut olid ise oma ravi eest tasunud kokku 586 155 eurot, seega saadi tagasi umbes 20 protsenti tehtud kulutustest. 

Võrreldes aasta varasemaga on kasvanud nii hüvitatud ravijuhtude arv kui ka tagasimakse summa, nimelt rahuldati 2015. aastal 54 ravijuhu taotlust kogusummas 98 000 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles