Lugeja küsib: kas rasedana seksides on võimalik veel üks laps saada?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raseduse ajal võib julgelt seksida, kartmata, et seetõttu lapsi kõhtu juurde tekib.
Raseduse ajal võib julgelt seksida, kartmata, et seetõttu lapsi kõhtu juurde tekib. Foto: Tomas Anderson / Panther Media / Scanpix

«Olen lapseootel. Kas on võimalik, et seksides tuleb kõhtu veel üks laps ja saan näiteks teineteisest erinevad kaksikud?» küsib lugeja.

Vastab ämmaemandate nõuandetelefoni 12252 asutaja Liina Normet.

Ei. Rasedana seksides ei ole enam võimalik veel ühte munarakku viljastada.

Kui munarakk väljub munasarjast ja toimub viljastumine, siis kinnitub viljastunud munarakk emaka limaskestale. Munarakk hakkab seal valmima ja kehas toimuvaga kohaneb ka emaka limaskest. Uut munarakku, mida viljastada saaks, enam ei valmi.

Kaksikuid on võimalik saada siis, kui valmib korraga kaks munarakku ja mõlemad viljastatakse või siis üks viljastunud munarakk pooldub. Kui kaksikud sünnivad munaraku pooldumise tulemusel, siis räägitakse ühe munaraku kaksikutest. Sel juhul on lapsed alati samast soost ja tihti äravahetamiseni sarnased. Erinevatest munarakkudest arenenud lapsed võivad aga olla nii välimuselt kui ka iseloomult väga erinevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles