Vaata, millised apteegis valmistatud ravimid ei vastanud nõuetele

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Probleeme oli mitmete salvidega.
Probleeme oli mitmete salvidega. Foto: Panther Media/Scanpix

Analüüsitud 245st apteegist valmistatud ravimist 19 ehk 8 protsenti ei vastanud nõuetele.

Kümnel korral jäi toimeaine kvantitatiivne sisaldus väljapoole lubatud piire, teatas ravimiamet oma kodulehel. Viis korda oli probleem ravimi homogeensuses ning üks laborisse saadetud lahus hallitas. Kolmel korral ei vastanud ravimi mass ettenähtud nõuetele. Ameti sõnul on apteekidele mittevastavustest teada antud, et nad saaksid edaspidi vigu vältida.

Allikas: ravimiamet
Allikas: ravimiamet Foto: Ravimiamet

Apteegis valmistatud puhastatud vett kontrolliti 38 korral ning neljal korral ei vastanud tulemused Euroopa Farmakopöa nõuetele.

Ravimiameti sõnul on jätkuvalt probleeme apteegis valmistatud ravimite korrektse märgistamisega, seda viga esines 64 ravimi puhul. Neist 18 olid seotud säilitamistingimustega sõnastamisega. Ülejäänud 46 ravimi puhul tehti muid märgistuse kohta käivaid märkusi, näiteks mitmete ravimite etikettidelt puudusid hoiatused või oli märgitud vale kõlblikkusaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles