Apteekides napib kolme ravimit

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne ravimi leidmine võib olla vahepeal keeruline.
Mõne ravimi leidmine võib olla vahepeal keeruline. Foto: Panther Media/Scanpix

Tarneraskustesse on sattunud antibiootikum Zinnat, südameataki ennetamiseks mõeldud Integrilin ja rasvade sisaldust reguleeriv ravim Triveram.

Eeldatavasti märtsi alguseni on tarneraskustes Zinnat 25 mg/ml suukaudse suspensiooni graanulid, mille toimeaine on tsefuroksiim, kirjutab ravimiamet oma kodulehel. Ravim on hetkel veel apteekides saadaval. Ameti sõnul teisi samas ravimvormis tsefuroksiimi sisaldavaid ravimeid Eestis ei turustata, saadaval on tsefuroksiimi sisaldavad tabletid ja süstelahused eri tootjatelt.

Integrilin 0,75 mg/ml infusioonilahuse tarneraskus kestab eeldatavasti juuni alguseni. Ravimi toimeaine on eptifibatiid. Müügiloa hoidja kinnitusel ei puuduta tarneraskus Integrilin 2 mg/ml süstelahust, mis on jätkuvalt saadaval.

Praeguseks pole aga teada, kui kaua kestavad ravimi Triveram 20mg/10mg/10mg õhukese polümeerikattega tablettide tarneraskused. Ravimi toimeained on atorvastatiin, perindopriil ja amlodipiin. Praegu on arstim veel apteekides saadaval, samuti on saadaval Triveram 20mg/10mg/5mg tabletid, Triveram 20mg/5mg/5mg tabletid ja Triveram 40mg/10mg/10mg tabletid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles