Kohtla-Järve kool peatas 200 õpilase haigestumise tõttu õppetöö (3)

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigena tuleks juua palju vedelikku, eriti vett.
Haigena tuleks juua palju vedelikku, eriti vett. Foto: Panther Media/Scanpix

Kohtla-Järve Tammiku põhikooli juhtkond otsustas täna hommikul kooli reedeni sulgeda, sest suur osa õpilastest ja õpetajatest on viirustesse haigestunud.

Kooli 535 õpilasest puudus esmaspäeval 200, rääkis Tammiku põhikooli direktor Valentina Kutuzova. Samuti võttis haiguslehe 12 õpetajat ning ka seitse muud töötajat olid tõbised. Kokku töötab koolis direktori sõnul peaaegu 100 inimest, kellest 52 on õpetajad.

«Õpetajad on sellised inimesed, kes töötavad viimase hetkeni, isegi haigena, aga see ei ole normaalne,» rääkis Kutuzova. Tema sõnul tuli kooli ajutise sulgemise otsus langetada olude sunnil, sest haigestunuid on palju ja viirused on väga nakkavad. «Ega keegi ei planeeri haigeks jääda,» lisas ta.

Tõbiseid töötajaid ja lapsi oli direktori hinnangul ka juba eelmisel nädalal. Sel nädalal tööle tulles lootis ta, et haigeid inimesi on vähem, kuid olukord oli vastupidine. «Ma leian, et tervis ja ohutus on kõige tähtsamad ja seetõttu ka kooli sulgeda otsustasin,» ütles Kutuzova.

Direktori sõnul tuleb kooli sulgemise päevad tingimata hiljem järele teha, näiteks lühendada koolivaheaegu märtsis või juunis. Ka ei olevat kooli ajutise sulgemise üle rõõmsad lapsevanemad, sest päevasel ajal koju jäetud lapsed on harjumatu koormus. «Kui on planeeritud koolivaheaeg, siis küll, aga kui planeerimata, siis on teine asi,» selgitas direktor.

Viimati suleti Tammiku põhikool ajutiselt 2013. aastal. Ka sel korral tehti seda 25. jaanuaril, mis oli toona reedene päev ning seetõttu oli koolis õppetöö peatatud vaid ühe päeva.

Kutuzova loodab, et sel korral piisab kooli kolmeks päevaks, reedeni sulgemisest. Ka nädalavahetus annab õpilastele ja töötajatele aega end ravida ning seetõttu soovib direktor esmaspäevast koolis taas õppetööga jätkata.

Tammiku põhikool on suletud 25. kuni 27. jaanuarini. Otsuse kooskõlastas kool terviseametiga vastavalt nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seadusele.

Kooli või osa klasside ajutise sulgemise on praegusel gripihooajal terviseametiga kokku leppinud koolid Maardust, Hiiumaalt, Ida-Virumaalt ja Pärnust. «Suure tõenäosusega võib ajutisi sulgemisi veel tulla, igal aastal on neid siin-seal esinenud,» ütles terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri.

Kooli või mõne klassi ajutise sulgemise üle otsustab Saluri sõnul siiski kooli juhtkond või kohalik omavalitsus. Pole ühtseid norme või piiranguid, kui pikalt võib haridusasutuse ajutiselt sulgeda, kuid üldiselt kestab tööseisak mõned päevad. «Nii vähe kui võimalik ja nii palju kui vajalik,» ütles ameti avalike suhete juht.

Eelmise nädala lõpus oli juttu ka Pärnu Tammsaare kooli koduõppepäevast, mille tingis 35 protsenti õpilaste puudumine koolist. Loe selle kohta pikemalt siit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles