Noort meest kahtlustatakse skisofreeniahaigete ebaseaduslikus «ravimises»

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstidel kulub väljaõppeks mitu aastat.
Arstidel kulub väljaõppeks mitu aastat. Foto: Panther Media/Scanpix

30-aastast radioloog-tehniku haridusega meest kahtlustatakse inimeste ebaseaduslikus «ravimises».

Peagi algab Tallinnas kohtuprotsess libaarst Igori üle, kes väidetavalt esitles end Tartu Ülikooli cum laude lõpetanud arstina ja tohterdas käputäit inimesi, näiteks «ravis» neil skisofreeniat, kirjutab Eesti Ekspress.

Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Silvia Kruusmaa ütles Postimehele, et meest kahtlustatakse ebaseaduslikus tervishoiuteenuse osutamises ja teise isiku identiteedi ebaseaduslikus kasutamises. Kahtlustuse kohaselt tegutses mees Tallinnas 2013.–2016. aastal.

Kuna mees jätkas uute tegude toimepanemist, võttis Harju maakohus Põhja ringkonnaprokuratuuri ettepanekul ta 2016. aasta 29. detsembril kaheks kuuks vahi alla. Prokuratuur ei saa kommenteerida, kas mees on süüdimatu või võimeline oma tegude eest vastutama, sest tegemist on delikaatsete isikuandmetega.

Kruusmaa sõnul juhtumi eeluurimine alles käib. Kuna süüdistuse esitamiseni ja asja kohtule üleandmiseni läheb veel aega, siis ei pea prokuratuur menetluse huvides võimalikuks väidetava libaarsti tegevuse kohta täpsemaid selgitusi anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles