109-aastane naine: ma ei suitseta ega joo, kuid söön palju peekonit

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loominguliselt lähenedes saab kartulist üsna mitmekülgseid roogi teha.
Loominguliselt lähenedes saab kartulist üsna mitmekülgseid roogi teha. Foto: Alena Dvorakova / panther Media / Scanpix

Ameerika Ühendriikides Illinoisis elava 109-aastase Ruth Benjamini sõnul on tema pika eluea saladuseks peekon, kartulid ja hapukapsas.

Eakas daam sööb enda sõnul iga päev kartuleid ega pea piiri ka peekoniga, mis talle samuti väga maitseb, vahendab wgntv.com. See ei tähenda aga, et Ruth Benjamin oleks elanud ebatervislikku elu. Vastupidi, ta ei ole enda sõnul kunagi suitsetanud ega alkoholi tarbinud.

«Innukas töö tegemine, armastav perekond, imeline abielu. Ta ei ole kunagi joonud ega suitsetanud, kuid on õnnelik olnud. Usun, et see on pika eluea saladus,» rääkis Benjamini arst dr Jim Turner. Turneri sõnul on Benjamin väga hea tervise juures vanadaam, kellel ta ei soovitaks oma elustiilis midagi muuta, ka mitte seda, mis puudutab peekoni tarbimist. Ka naise enda sõnul on ta õnnelik inimene, kellel on elus vedanud.

116-aastaseks elanud Susannah Mushatt Jones, kes kandis mõnda aega ka maailma vanima inimese tiitlit, ütles enne surma samuti, et sööb igal hommikul neli peekoniriba, putru ja muna. Varem on eakad inimesed rääkinud ka, et nende saladus on šokolaad.

Videot Ruth Benjamini sünnipäevapeost saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles