Perearstid toetavad alkoholipoliitika karmistamist

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti perearstid on alkoholipoliitika karmistamise poolt.
Eesti perearstid on alkoholipoliitika karmistamise poolt. Foto: SCANPIX

Eesti Perearstide selts (EPS) toetab alkoholi- ja reklaamiseaduste muutmise eelnõu, millega karmistatakse alkoholi kättesaadavuse, müügi- ja reklaamipiiranguid.

Perearstide seltsi juhi Diana Ingeraineni sõnul on alkoholi liigtarvitamine Eestis tõsine meditsiiniline ja sotsiaalne probleem. «Tervist kahjustavat alkoholitarvitamist kohtab perearst oma töös küllalt sageli ning järjest nooremate patsientide hulgas. Perearstid puutuvad probleemi väljaselgitamise ja nõustamisega iga päev kokku, seega näeme piiranguteks selget vajadust,» ütles ta.

«Alkoholi tarvitamisega seotud terviseriskide hindamise ja vajadusepõhise nõustamisega alustasid perearstid väiksemas mahus mõni aasta tagasi. Koostöös Tervise Arengu Instituudiga on välja töötatud alkoholi liigtarvitamise varase avastamise programm, mis võimaldab hinnata terviseriske ja anda vastavat abi, seega julgustame nõu küsima mure korral oma perearstilt või pereõelt,» soovitas Ingerainen.

Selts tunnustab tervise- ja tööministri ning laiemalt valitsuse tegevusi alkoholi liigtarbimise vastu võitlemisel, sest alkoholi liigtarvitamine kuulub oluliste tervist kahjustavate ja surma põhjustavate tegurite hulka. Alkohol on otseselt või kaudselt seotud enam kui 60 haigusseisundi või häirega. 2010. aastal oli Eestis iga kümnes surm seotud alkoholi liigtarvitamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles