Hea tuju retsept: koori end paljaks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui pärast pikka tööpäeva on jaks otsas ja meel kisub nukraks, siis tasub võib-olla hoopis alasti olemise peale mõelda.
Kui pärast pikka tööpäeva on jaks otsas ja meel kisub nukraks, siis tasub võib-olla hoopis alasti olemise peale mõelda. Foto: Panther Media/Scanpix

Hiljutise uuringu järgi on seltskonnas alasti olevad inimesed õnnelikumad kui riiete kandjad, selle täpset põhjust ei oska teadlased aga välja tuua.

«Naturistid on väitnud seda juba mõnda aega,» ütles uuringu juhtivautor Londoni ülikoolist, kirjutab Newser. Ta lisas, et seni on olnud väga vähe empiirilisi andmeid selle kohta, kas ja miks naturistide tegevus nad tegelikult õnnelikuks muudab.

Uurijad küsitlesid esmalt enam kui 800 inimest. Nende põhjal tõdesid nad, et paljana seltskonnas viibivad inimesed on õnnelikumad ja tunnevad end oma kehas paremini kui riides inimesed.

Seejärel rääkisid teadlased inimestega enne ja pärast nudistide üritust ning leidsid, et mida kauem ja sagedamini inimesed alasti on, seda kõrgemalt nad hindavad oma õnne markereid.

Üks osaleja tõi välja, et inimese enesekindlus tõuseb, kui ta näeb teisi kaugeltki mitte alati ideaalseid kehasid. Teadlased ei oska aga veel öelda, miks alasti inimesed on õnnelikumad.

Uuring avaldati ajakirjas Journal of Happiness Studies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles