Suur osa Eesti lapsi võtab antidepressante

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sageli ei oska täiskasvanud laste muresid õigel ajal märgata.
Sageli ei oska täiskasvanud laste muresid õigel ajal märgata. Foto: Vladimir Godnik / Picture Alliance / Moodboard / Scanpix

Möödunud aastal kirjutati Eesti lastele välja üle 10 000 antidepressantide ja rahustite retsepti ning 640 last vigastas end tahtlikult.

Tallinna lastehaigla psühhiaatriakliiniku juhataja Anne Kleinberg rääkis TV3-le, et Eesti lastel on vaimse tervisega probleeme olnud juba tükk aega. «Lastepsühhiaatrite jaoks ei ole see olukord nüüd halvem kui kunagi enne, olgem ausad, ta on piinlikult halb olnud pikki aastaid,» rääkis Kleinberg.

Suur probleem on tema sõnul see, et napib inimesi, kes oskaksid ja ka ajaliselt jõuaksid laste probleeme märgata. Samuti survestatakse lapsi pidevalt nii koolis kui ka kodus, nõudes neilt häid tulemusi, kuid seda, kuidas lastel tegelikult läheb, ei ole vanematel sageli aega küsidagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles