Millal on parim aeg süüa süsivesikuid?

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka küpsetisi on võimalik muuta tervislikumaks.
Ka küpsetisi on võimalik muuta tervislikumaks. Foto: Panther Media/Scanpix

Isegi kui inimene soovib kaalu langetada, ei tasuks toitumisspetsialisti sõnul siiski süsivesikutest päris loobuda.

Selle asemel soovitab toitumisspetsialist Michelle Adams-Arent läbi mõelda, millal süsivesikuid tarbida, toob välja Business Insider.

Adams-Arent soovitab süüa süsivesikuid näiteks trenni ajal või pigem hommikuti, mitte aga suurtes koguses õhtuti. Hommikul söödud süsivesikuid on kehal lihtsam päeva jooksul ära kulutada ning need ladustatakse väiksema tõenäosusega kehale. Sarnane olukord tuleb ette ka trenni tehes.

«Suhkur ei ole kurjajuur, oluline on selle söömise aeg ja kontekst,» nentis Adams-Arent. Ta lisas, et suhkur on keha kõige kiiremini kuluv kütus. Me vajame seda näiteks trenni ajal, aga mitte diivanil telerit vaadates. «See on natuke nagu auto tankimine, kui ei ole kavas kuhugi sõita,» tõi ta näiteks. Kui inimene muudkui «kütust» juurde tangib ja seda ära ei kasuta, siis ladestub see tema kehale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles