Tervishoidu lisandub enam kui 250 õde

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õed teevad aina enam iseseisvaid vastuvõtte.
Õed teevad aina enam iseseisvaid vastuvõtte. Foto: Panther Media / Scanpix

Täna lõpetab Tartu Tervishoiu Kõrgkooli 101 õde, Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis ning selle Kohtla-Järve filiaalis sai eelmisel nädalal diplomi 157 uut õde.

«Õe iseseisvate teenuste maht on viimastel aastatel hüppeliselt tõusnud, nõudlus õdede teenuste järele kasvab. Patsiendid on õe iseseisvad vastuvõtud hästi omaks võtnud ja haiglad on mõistnud, et õe iseseisvate vastuvõttude laiendamisega on võimalik ravijärjekordi lühendada,» sõnas õdede liidu president Anneli Kannus.

Juba õe kutse omandanud õdedest omandas 57 õde eriõe kutse.  Õe erialases koolituses oli talviseid lõpetajaid kolmel erialal: terviseõenduses 13, vaimse tervise õenduses 22 ning intensiivõenduses samuti 22.

Kollektiivlepingu läbirääkimiste võtmes võib tekkida küsimus, kas tänastele lõpetajatele üldse tööd jätkub. «Õed tööpuudust kartma ei pea. Põhja-Eestis elab kaks kolmandikku Eesti elanikkonnast ning trend siia kolimiseks jätkub, seega jääb ka seekordse lennu järel õdede puudus meie jaoks püsiprobleemiks,» ütles Põhja-Eesti regionaalhaigla õendusdirektor Aleksei Gaidajenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles