Tugevalt alakaaluline Veronika vajab hädasti ravitoitu

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veronika.
Veronika. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

11-aastane närvisüsteemi haigusega Veronika on pikaajaliste toitmisraskuste tõttu tugevalt alakaaluline ning vajab seetõttu spetsiaalset kõrgekalorilist ravitoidusegu.

Veronika põeb geneetilist närvisüsteemi degeneratiivhaigust, millega kaasnevad kaasasündinud hulgiväärarendid, ulatuslik arengupeetus, raske epilepsia ja spontaansed luumurrud, teatas lastefond. Tüdruk on liikumisvõimetu, vajab ööpäevaringset hooldust ning ei suuda ise süüa ega oma keha hoida.

Tema emal, kelle kolmest lapsest kaks on puudega, ei ole seda aga senini olnud võimalik lapsele osta. Seetõttu pöörduti raviarsti soovitusel lastefondi poole, kes otsustas peret ravitoidu soetamisel toetada. Fond aitab perekonda järgmise aasta jooksul kokku 1192 euroga.

Inimestel on võimalik anda panus Veronika ja teiste ravitoitu vajavate laste toetuseks lastefondi uue kampaania «Üleannetus» veebilehel www.üleannetus.ee/.

Ravitoit on spetsiaalne toidusegu, mis sisaldab väikese koguse kohta kontsentreeritud hulgal toitaineid ning on paljudele haigetele lastele ainus viis, kuidas nad normaalseks eluks ja kasvamiseks hädavajalikud toitained kätte või üleüldse süüa saavad. Nii on neil rohkem jõudu haigusega toimetulekuks – nad saavutavad normaalse kehakaalu, arenevad füüsiliselt ning on parema immuunsusega ja seega tervemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles