Lastehaigla sai 115 000 euro eest uusi instrumente

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lastehaigla.
Tallinna lastehaigla. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

14. veebruaril esitleti Tallinna lastehaigla operatsiooniplokis uusi operatsiooniinstrumente, mis osteti 2015. aasta heategevuskampaania käigus kogutud raha eest.

Tallinna lastehaigla toetusfondi juhataja Inna Kramei sõnul on tegemist oli väga mahuka projektiga, teatas lastefond.

«Tallinna lastehaiglas tehakse väga erinevaid operatsioone ja meie eripära on patsientide vanusevahe. Kõige pisemad kaaluvad alla kilo, suurimad ei erine täiskasvanutest – tööks on vaja igasuguseid ja igasuguses suuruses operatsiooniriistu.

Üldse on operatsiooniplokis 97 operatsioonikomplekti, 37 erineva operatsiooni kohta. Uusi instrumente osteti ühtekokku 2861. Uuendatud said kõik opi-profiilide vahendid (trauma-, kirurgia-, neuroloogia-, kõrva-nina-kurguoperatsioonid), ja seda tänu Eesti inimestele, kes on aasta-aastalt muutunud abivajajate suhtes hoolivamaks,» tänab Inna Kramer annetajaid, öeldes, et järjest pingelisemaks muutuva haiglaeelarve juures on valikute tegemine möödapääsmatu ja iga heategevusabi teretulnud.

Operatsiooniploki õendusjuht Aili Lääs ütles, et uutele instrumentidele üleminek vajab veel harjumist, kuid need on kaasaegsed ning vastavad kõikidele Euroopa standarditele. Samuti teeb rõõmu, et need on tellitud ühest ja samast firmast, mis võimaldab ühtsemat järelhooldust ja remonti.

Tohtrid uusi instrumente uudistamas.
Tohtrid uusi instrumente uudistamas. Foto: Tallinna lastehaigla

Uued operatsiooniinstrumendid on tellitud Saksa tootjalt KLS Martin. Projekti kogumaksumuseks kujunes 115 000 eurot plaanitud 100 000 asemel. Maksumuse tegi kallimaks, et iga instrument varustati koodiga, mis võimaldab IT-süsteemis jälgida selle asukohta ja olukorda ning kiirendada lõikuskomplektide ettevalmistamist.

Instrumendiesitlusel viibisid annetajad ning toetusfondi ja haigla esindajad: Tallinna lastehaigla toetusfondi nõukogu esimees Janek Mäggi ja juhataja Inna Kramer, Tallinna lastehaigla nõukogu esimees Merike Martinson, juhatuse esimees Katrin Luts, kirurg Ann Paal ja opiploki õendusjuht Aili Lääs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles