Puuviljad, mida süües kaal langeb

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuviljade söömine tuli kaalule kasuks.
Puuviljade söömine tuli kaalule kasuks. Foto: Panther Media/Scanpix

Maasikate, mustikate või õunte söömine aitab dieedipidajatel pikemas perspektiivis kaalu kaotada, leiti Harvardi ülikooli meditsiinikooli uuringus.

Teadlased leidsid, et puuviljade tarbimise koguse tõstmine hoiab ära kaalutõusu, isegi kui üldist kilokalorite tarbimist ei vähendata, kirjutab Telegraph. Uurijate sõnul võib võti peituda flavonoidides, mida leidub puu- ja köögiviljades ning mida seostatakse kaalulangusega.

Et saada teada, millised flavonoidid on kõige efektiivsemad, jälgisid teadlased ligi 125 000 inimest vanuses 27 kuni 65 eluaastat. Nad analüüsisid inimeste toitumist, elustiili ja kaalu.

Kõige parem mõju oli kaalule mustikatel, maasikatel, õuntel, pirnidel või apelsinidel. Kasu oli ka sibulatest ning teejoomisest. Teadlaste sõnul tasukski kaaluhoidjatel või -langetajatel neid toite-jooke eelistada.

Uuring avaldati ajakirjas British Medical Journal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles