Seks võib vallandada tervisemure

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed ei taha sageli meeleolu rikkuda ja kannatavad seetõttu tervisemure käes.
Inimesed ei taha sageli meeleolu rikkuda ja kannatavad seetõttu tervisemure käes. Foto: Panther Media / Scanpix

Värskest uuringust selgus, nii mõnigi täiskasvanu on kiirustanud haiglasse seksimise ajal tekkinud astmahoo pärast.

Patsiendid on andnud teada hingamisraskustest, mis on tabanud neid näiteks partneriga mürades. Et meeleolu mitte rikkuda, pole aga tahetud inhalaatori järele haarata, kirjutab The Sun. Sama situatsiooni on inimesed kirjeldanud oraalseksi puhul.

68 protsenti astmaatikutest tõdes, et see tervisemure on nende seksuaalelu otseselt mõjutanud. 73 protsenti on tundnud piinlikkust pärast seda, kui on pidanud inhalaatorit otsima hakkama. Peaaegu pool vastajatest leidis, et oleksid seksuaalsuse aspektist enesekindlamad, kui neil poleks hingamisteede haigust. Mõni on astma pärast oma seksuaalvahekorda arvu vähendanud või sellest sootuks loobunud.

64 protsenti ütles, et haiguse sümptomeid on kutsunud esile parfüüm või lõhnaküünal. Ka on esinenud reaktsioone seoses lateksist kondoomide või tugevalt lõhnavate lilledega.

Küsitluses osales 544 inimest, toodi välja Asthma UK-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles