Ekspert: rinnahoidjaga magades peaks olema väga ettevaatlik (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinnahoidja seljas magamist tasuks tõsiselt kaaluda.
Rinnahoidja seljas magamist tasuks tõsiselt kaaluda. Foto: Panther Media/Scanpix

Magamise ajaks rinnahoidja selga jätmist on harrastanud mitu kuulsat naist, nende seas Marilyn Monroe ja Halle Berry, kuid sel harjumusel võib olla ka oma varjukülg.

Peamiselt on seda tehtud selleks, et hoida rindade kuju, mis vanusega paratamatult muutub, kirjutab Telegraph.

Ka on loodud spetsiaalseid öörinnahoidjaid, mis aitavad väidetavalt ära hoida kortse ja hoida nooruslikku välimust.

Dr Stephen Rankin Londoni arstide kliinikust toob välja, et kitsalt ümber keha hoidva rinnahoidja öösiti kandmine võib piirata verevarustust rindadesse ja neid ümbritsevatesse piirkondadesse, sealhulgas ka lihastesse ja lümfisõlmedesse. Viimased aitavad kehast mürgiseid aineid välja viia. Seepärast tõdeb ta, et selliste rinnahoidjate öösiti kandmisel tasuks olla väga ettevaatlik.

Arst tõdes, et kandes rinnahoidjat pikka aega järjest seitse päeva nädalas 24 tundi päevas, võib see kahjustada rinnakude. Ka leidis dr Rankin, et ööseks rinnahoidja selga jätmine ei aita tõenäoliselt vanusega seotud rindade lõtvumist ära hoida. Ta lisas, et pikali olles ei mõjuta rindu gravitatsioon ning seega muutub rinnahoidja tarbetuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles