E-saatekirjaga võib suurhaiglas ukse taha jääda

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriarstile pöördumiseks on reeglina vajalik perearsti saatekiri.
Eriarstile pöördumiseks on reeglina vajalik perearsti saatekiri. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ida-Tallinna keskhaiglas uuringule suundudes võib juhtuda, et kui pabersaatekirja näpu vahel kaasas pole, jääb ka protseduur tegemata – digisaatekirju igale uuringule veel juurutatud pole.

Möödunud reedel ITK eriarstilt saadud saatekirjaga sama raviasutuse diagnostikakeskusesse suundunud patsient sai registratuuris üllatuse osaliseks, kui teate peale, et pabersaatekirja kaasas pole, öeldi, et siis ei saa ka uuringule, kirjutas ERR. Patsient, kes oli eeldanud, et paberleht on olemuselt vaid patsiendile meeldetuletusliku iseloomuga ning väljaprint elektroonilisest süsteemist, jäi pika ninaga – elektroonilisele süsteemile ligipääsu polegi, teatati ITK Magdaleena üksuse diagnostikakeskuse registratuurist, kuigi saatekirja kirjutas välja sama üksuse polikliiniku eriarst kõrvalmajast.

Registratuuri töötaja sõnul sõltub pabersaatekirja kaotamise või mahaunustamise korral vastuvõtule pääsemine ainult uuringut tegeva radioloogi suvast, sest ilma pabersaatekirjata neil alust uuringule lubada ei ole.

ITK klienditeenindusjuht Lea Karik ütles ERR.ee-le, et kõikidele uuringutele tõepoolest elektroonilisi saatekirju veel pole, olgugi, et suunamine on majasisene.

Loe täispikka lugu ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles