Saarlased jätsid laste taastusravirahad kasutamata

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarlased kulutasid ära vaid kümnendiku lastele ettenähtud taastusravi rahast.
Saarlased kulutasid ära vaid kümnendiku lastele ettenähtud taastusravi rahast. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kuressaare lapsehoiuteenuse mullusest rahalisest jäägist kulus raske ja sügava puudega laste täiendavaks taastusraviks vaid kümnendik.

«Teatasime taastusravivõimalustest kõigile sihtgruppi kuuluvatele peredele, kelle kontaktid meil on, ja levitasime infot ka teiste kanalite kaudu,» ütles linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Kairit Lindmäe Saarte Häälele. Tema andmeil osutati linnavalitsuse ja haigla koostöös pakutud taastusraviteenuseid seitsmele lapsele kokku 2462,50 euro eest. 21 955 eurot tuli aga üle kanda käesolevasse aastasse.

«Kogu ülejääk kantakse järgmisesse eelarveaastasse üle, aga seda ei käsitata edaspidi jäägina, vaid riigi eraldatavat toetust vähendatakse proportsionaalselt,» rääkis ta.

Tänavusest aastast on raske ja sügava puudega lapse lapsehoiuteenus kohalike omavalitsuste korraldada. «Muudatuste eesmärk on sotsiaalteenuste kättesaadavuse parandamine, paindlikuma korralduse loomine ja vanemate hoolduskoormuse vähendamine,» selgitas Lindmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles